Hrana

Lahko je strup, lahko je zdravilo.

Lahko ješ “junk food”, lahko ješ zdravo.

Kdo te sili kaj boš dala v usta?

Odločitev je TVOJA!

Že nekaj časa se ukvarjam s hrano. Začela sem se spraševat : Kako se po njej počutim? Ali mi da energijo? Me pomiri? Me črviči? Poizkusila sem vse : “od manj žri”, do ” ne jej nič”, od “piramide”, ki jo učijo v zdr. domu, do “6 obrokov” na dan … nič mi pa ni tako zelo spremenilo počutja in izgleda kot LCHF prehrana ( malo OH, veliko MAŠČOB).

Ugotovila sem, da mi BELA MOKA in SLADKOR ne koristita. To je potem postalo moje PREPRIČANJE. Ko sem jedla makarone sem lahko šla samo še na kavč. Ko sem se najedla piškotov isto. Zato sem se OD-LOČILA, da bom vzela hrano kot zdravilo. Testirala sem, kaj mi paše in kaj ne. Nisem več poslušala smernic in kaj mi drugi govorijo, da je zame dobro. Sledila sem občutku. Poslušala sem sebe. Naletela na način prehranjevanja, ki mi odgovarja. Ki mi da energijo. Ki me napolni. Zelenjava in maščobe. Zveni čudno? V praksi je zakon 🙂 Preveri recepte na zavihku RECEPTI. Je pa res, da se moraš sama uskladiti s svojim prepričanjem o tem kaj ti ustreza in kaj ne! Predvsem pa si moraš odgovoriti v kaj verjameš?! Kakšna hrana ti odgovarja?!

 

Kaj mi je LCHF prinesel :

  • izgubo kilogramov
  • ni več želje po sladkem ( ni več tistih napadov po čokoladi)
  • hitra priprava obrokov
  • slastne jedi
  • krasno počutje, energije za v izvoz, boljšo telesno pripravljenost,…
  • boljši fokus, večjo usmerjenost, večjo skoncentriranost, boljše zdravje, …
  • spremenil se mi je okus hrane (ne morem verjet, da ima hrana sedaj boljši okus?! )

Kako izgleda to v praksi?

Veliko zelenjave, ki jo pripraviš s smetano, da ima boljši okus. 😉

Edini pogoj je, da popolnoma izločiš SLADKOR ter MOKO in da dodaš ogromno ZELENJAVE, MAŠČOBE in nekaj BELJAKOVIN!

Te zanima več? Na FB strani PROJEKT #5000 – Mala Mal´ca in tukaj bom objavljala še več informacij na to temo. Veliko pa si lahko že prebereš v moji knjigi Mala Mal´ca, ki jo lahko naročiš TUKAJ!

Scroll to Top