KETO pizza (fathead crust)

S to pico se res da ogromno eksperimentirat. Lahko dodaš več tistega, kar ti je najbolj všeč. In potem prilagajaš oz. se odločiš, kaj boš dala: ali mandlje ali mandljevo moko ali kokosovo, …
Priporočam ti, da jo narediš enkrat po receptu, daj manj sestavin in potem vidiš, kaj ti najbolj paše!

Za 2 osebi:

  • 100 g mozzarelle (tiste v kosu, ne okrogle v slanici…Mu, Hofer, Tuš,…)
  • 25 g kremnega sirčka (ABC je top)
  • 30 – 40 g mletih mandljev
  • 30 – 40 g mandljeve fino mlete moke (lahko dodaš tudi kokosovo, pazi da je razmaščena)
  • 1 – 2 jajci (odvisno od velikosti – ni nič narobe, če sta dva, samo potem po občutku prilagodiš moko in mandlje)
  • žlica trpotca oz psyllium
  • ½ žličke pecilnega praška ali vinskega kamna ali sode bikarbone
  • sol
  • poper
  • začimbe – origano, bazilika, po želji

Naribano mozzarello in sirček stopiš v ponvi na srednjem ognju. Mešaš, dokler se ne razpusti. Stopi jo počasi. Odvisno koliko imaš močno microvalovno. Lahko tudi v kozici na nizki temperaturi.

Vmes razžvrkljaš jajca in sol. V posebno posodo preseješ mandlje, kokosovo moko in pecilni prašek. Raztopljeno mozzarello zliješ k jajcem in na hitro premešaš z metlico. Takoj dodaš še mešanico mandljev in kokosa in premešaš. Nato dodaš še trpotec in mesiš z rokami, dokler se ne oblikuje kepa testa.

Z mokrimi (!) rokami raztegneš na peki papir in spečeš na 220 stopinjah cca 15-20 minut.

Testo lahko proti koncu še obrneš okoli in popečeš še na drugi strani par minut. Pride še bolj hrustljavo. Poljubno obložiš ( salama, pršut, domače hrenovke,…) in daš še malo v pečico, da se sir stopi.

Testo je res zelo nasitno, tako da prilagodi količine!

Dober tek 🙂