Sestavine :
- 200 g mletih mešanih semen (po okusu – sončnična, lanena, sezam,…)
- 200 g mletih mandljev (lahko 1/2 daš razmaščeno mandljevo moko – pride manj “zbit” kruh – se pravi 100 g + 100g mletih mandljev)
- 40 g indijskega trpotca (dobiš v DG Idrija, na spletu, v trgovinah DM , Muller, Spar,…lahko ga pa tudi izpustiš , samo potem ne bo tako kompakten)
- 250 g kisle smetane
- 13 g pecilnega praška/ena vrečka
- 6 jajc
- žlička soli
- ščepec sladila (stevia, eritrol – dobiš ga povsod – DM, Muller, Spar, splet…)
- olivno olje – cca 2 žlici
OH = 22g (cel kruh)
Vel. Pekača : 26 cm x 12 cm
Postopek :
Zmletim semenom dodaš vse suhe sestavine: mlete mandlje, trpotec, pecilni prašek, sol in sladilo. Najlažje v multipraktiku vse skupaj dobro premešaš na najnižji hitrosti.
V drugo posodo daš jajca in kislo smetano in zmešaš z mešalnikom, da dobiš gladko maso. Suhe in mokre sestavine združi kar z ročnim mešanjem.
Lahko ga pustiš malo vzhajat, pride lepši.
Pekač namastiš ali pa obložiš s peki papirjem. Z mokrimi rokami oblikuj hlebček. In pečeš 50-60 min na 180 stopinjah.
Veš kako preveriš, če je kruh pečen, če si naredila bolj visokega? Z ostrim nožem zapičiš vanj in če je suha konica je kruh pečen.
Dober tek 🙂