Njoki in gobova omaka z piščancem

No, evo kaj se nam v življenju zgodi.

Imaš krasen recept, po katerem vsem uspejo. A glej ga zlomka…zmazek?! Pa saj sem delala po receptu?!

Jah nič, ker me je že mama učila, da se hrane ne meče v smeti, sem mogla malo improvizirat. Sem jih vseeno na hitro pokuhala, potem pa popekla na ponvi. Bili so ravno tako za pojest. Ampak samo v vednost…nič v življenju ni 100%, tudi recepti ne hehe…vam ga napišem vseeno? Ok 🙂

Recept iz “midva kuhava”, kjer njoki sestojijo le iz:

  • 350 g mocarele, ki ne plava v sirotki- v kosu (mu – v vsaki delikatesi, tudi v Hoferju, vakumsko pakirano)
  • 4 rumenjakov
  • 0,5 žličke česna v prahu
  • 3 ščepci soli

Mocarelo nastrgaj in zasuj s soljo in česnom v prahu. Mikrovalovno pečico navij do konca in mocarelo segrevaj postopoma – vsakih 15 sekund preveri, ali je že dovolj zmehčana. Jaz sem jo segrevala 1 minuto in 15 sekund. Pazi, da ne pretiravaš, ker bo v nasprotnem primeru ostala le žalostna in neuporabna kepa. Počasi! Rumenjake enega za drugim vmešaj k mocareli in kmalu se lahko nadejaš homogene mase, katero postaviš v hladilnik za pol ure.

Mocarelasto kepo vzemi iz hladilnika in od nje odtrgaj 4-6 kosov, katere nato razvaljaš v klobase. Da se ne bo masa povsod lepila, roke in površino malce navlaži. Klobase nato nareži na njoke, katere vržeš v slan krop. Pusti jih 4-6 minut, nato pa prestavi v segreto ponev z dvemi žlicami olivnega olja.

Še recept za gobovo omako:

  • 2 žlici masla
  • 400 g šampinjonov
  • 3dl smetane
  • peteršilj
  • česen in čebula v prahu
  • sol
  • poper
  • parmezan

Na raztopljenem maslu prepražimo gobe do lepe rjave barve. Dodamo začimbe, smetano in pokuhamo cca 10 min na srednjem ognju, da se okusi prepojijo. Ko odstavimo iz ognja naribamo veliko parmezana, ki zgosti omako.

Po želji dodaš še piščanca ali katerokoli drugo meso!

Pa dober tek 🙂