KETO PIZZA (FATHEAD CRUST)

Za 2 osebe :

S to pico se res da ogromno eksperimentirat. Lahko dodaš več tistega, kar ti je najbolj všeč. In potem prilagajaš oz se odločiš kaj boš dala : ali mandlje ali mandljevo moko ali kokosovo, ali…Priporočam ti da jo narediš enkrat po receptu, daj manj sestavin in potem vidiš kaj ti najbolj paše!

  • 100 g mozzarelle (tiste v kosu, ne okrogle v slanici…Mu, Hofer, Tuš,…)
  • 25 g kremnega sirčka ( ABC je top)
  • 30 – 40 g mletih mandljev
  • 30 – 40 g mandljeva fino mlete moke ( lahko dodaš tudi kokosovo … pazi da je razmaščena)
  • 1 – 2  jajca (odvisno od velikosti…ni nič narobe, če sta dva, samo potem po občutku prilagodiš moko in mandlje)
  • Žlica trpotca (½ žličke pecilni prašek ali vinski kamen ali soda bikarbona – po želji)
  • sol, poper, začimbe – origano, bazilika, po želji

Naribano mozzarello in sirček stopiš v ponvi na srednjem ognju. Mešaš, dokler se ne razpusti. Stopi jo počasi. Odvisno koliko imaš močno microvalovno. Lahko tudi v kozici na nizki temperaturi. Vmes razžvrkljaš jajca in sol. V posebno posodo preseješ mandlje, kokosovo moko in pecilni prašek. Raztopljeno mozzarello zliješ k jajcem in na hitro premešaš z metlico. Takoj dodaš še mešanico mandljev in kokosa in premešaš. Nato dodaš še trpotec in mesiš z rokami, dokler se ne oblikuje kepa testa.
Z mokrimi (!) rokami raztegneš na peki papir in spečeš na 220 stopinjah cca 15-20 minut. Testo lahko proti koncu še obrneš okoli in popečeš še na drugi strani par minut. Pride še bolj hrustljavo. Obložiš in daš še malo v pečico, da se sir stopi.Testo je res zelo nasitno, tako da prilagodi količine!

Dober tek 🙂