S.D.P. – Splošno dobro počutje

Odlomek iz knjige : Mala Mal´ca

Bodimo najboljša različica sebe! Be the best version of yourself!

Prišel je čas, za vse nas, da začnemo živeti in da se osredotočamo na SDP – SPLOŠNO DOBRO POČUTJE. Naš vodnik za SDP so čustva.Dejstvo je da čustev ne moremo pustiti doma.  Če želimo negativna čustva potlačiti, tako le dosežemo nasprotno in okrepimo njihovo moč. In obratno je s pozitivnimi čustvi, če jih želimo potlačiti, oslabimo njihovo moč. Čustva so znak, da ljudem ni vseeno.

Po eni raziskavi so ugotovili , da je sreča najpogosteje povezana z ZDRAVJEM, sledi PREMOŽENJE in nato IZOBRAZBA. Torej, če želimo biti uspešni, produktivni, zadovoljni, kreativni, inspiracijski, transformacijski, boljši, vplivnejši …. moramo poskrbeti, da bomo enostavno SREČNI. Kaj vse še pridobimo?

 • Srečni ljudje bolje delajo z drugimi, saj so bolj zabavna družba. To se kaže v boljšem timskem delu,boljši prodaji, zadovoljnih strankah in dobrih odnosih s sodelavci.
 • Srečni ljudje so bolj kreativni. Ljudje, ki so dobre volje imajo bolj fleksibilen, tekoč in izviren način razmišljanja in to drži še naslednji dan, ne glede na takratno razpoloženje.
 • Srečni ljudje rešujejo probleme, namesto da se pritožujejo nad njimi.
 • Srečni ljudje imajo več energije, zaradi česar so pri vsem bolj učinkoviti.
 • Srečni ljudje so bolj optimistični. Nekako kar drži pregovor, ki pravi: “Če mislite da lahko, ali če mislite da ne morete, v vsakem primeru imate prav.”
 • Srečni ljudje manjkrat zbolijo. Ameriška raziskava je pokazala, da je med ljudmi slabega zdravja največ takšnih, ki ne marajo svojega dela. Med najpogostejšimi boleznimi, ki jih tak stres povzroča pa so čir, rak in diabetes.
 • Srečni ljudje so bolj motivirani. Nizka motivacija pa seveda pomeni nizko produktivnost.
 • Srečni ljudje se hitreje učijo, saj so sproščeni in so bolj odprti za nove informacije.
 • Srečne ljudi manj skrbi delanje napak- zato jih tudi manj naredijo. Iz občasnih napak se le česa naučijo in gredo hitro naprej. Prav tako ne prelagajo odgovornosti za napako, preprosto se opravičijo in jo popravijo.
 • Srečni ljudje sprejemajo boljše odločitve. Nesrečni ljudje delujejo v trajnem stanju krize, izgubijo pogled na celotno sliko in pogosteje sprejemajo kratkoročne odločitve.

Želiš biti tudi ti srečna? Kljub vsem izzivom, s katerimi se soočamo vsak dan?

Če  vprašaš mene, je moj odgovor jasen: DA. ŽELIM BITI SREČNA!!! Ker si to enostavno zaslužim! In tudi TI SI TO ZASLUŽIŠ IN SI TEGA VREDNA!

Veš kako vzdržuješ stanje sreče. Z redno vajo D – H – C

D=DOBRO

Kaj ti gre dobro od rok? Poišči nekaj, za kar veš, da ti gre dobro od rok, lahko gre za povsem preprosto stvar, vendar je pomembno, da se že na začetku dneva osredotočiš nanjo.

H=HVALEŽNOST

Za kaj si hvaležna? Vsak dan se osredotoči na eno stvar, za katero si iskreno hvaležna – zdravje, ljubezen do družinskega člana, spretnost,ki si se jo naučila, slabo navado, ki se je boš vsak hip znebila, pozitiven odnos, ki se razvija ali na priložnost, ki si jo deležna.

C=CILJ

Kateri cilj lahko v tem dnevu dosežeš? Pomisli kaj boš v vsakem primeru danes storila.

In kaj ti bo to prineslo?

 • Če boš mnenja, da SI DOBRA, boš tako tudi delovala, ker se boš potrudila po najboljših močeh.
 • Če boš mnenja, da SI HVALEŽNA, boš razvila bolj zdrave, polnejše odnose in lažje boš odpuščala.
 • Če boš nase gledala kot na človeka, ki IMA CILJ, boš svoj čas in energijo koristneje porabila.

Sreča ne pride sama po sebi, zanjo je treba nekaj narediti. In nikakor tudi ne moreš osrečiti drugih, če najprej ne osrečiš sebe.

Zato prevzemite prepričanja od ljudi, ki verjamejo v vas in v to kar lahko postanete. Berite knjige in poslušajte avdio-video vsebine, ki spodbujajo pozitivno samopodobo. Ustvarite pozitivne asociacije-družite se s pozitivnimi ljudmi, izogibajte se pretirano tekmovalnim okoljem, raje delajte v skupinah, kjer se boste naučili kako drug drugega izpopolnjevati. Do uspeha se pride z majhnimi koraki, zato živite vsak dan posebej in delajte po en korak naenkrat. Začnite se spodbujati – nehajte si govoriti, kako vam nič ne uspe, pohvalite se tudi za manjše uspehe, razmišljajte kot človek kakršen hočete postati. Na življenje glejte iz vidika večnosti – ste posebni in imate svoj namen.

Iz knjige Mame in biznis : Maja Štefanec

Si želiš izvedeti še več o tem, kako dosežemo srečo, kako usmerimo svoj um k rešitvam, kako vplivamo na svojo podzavest?
Želiš, da greva skupaj skozi voden program, ki bo spremljal vsak tvoj korak na poti k srečnejšemu življenju in te bo do tega dejansko pripeljal? Klikni na programe! ali pa mi piši. 🙂 [pirate_forms]

 

Scroll to Top